Als het om beweging gaat, is een oefening effectiever dan krachttraining en hardlopen.

Ja, we hebben het over die sport,  die  activiteit waarmee Inge de Bruijn haar naam heeft gestempeld.

Zwemmen is eigenlijk de beste oefening die iedereen kan starten. . Heen en weer zwemmen lijkt niets op de repetitieve “loopband”.

Het is leuker, heeft een veel kleinere kans op blessures en is in wezen een vaardigheid voor het leven.

Bovendien is het de perfecte manier om af te koelen in de zomerhitte of om tijdens de sneeuwachtige wintermaanden een effectieve indoortraining te volgen.

Zwemmen is de gemakkelijkste manier om een ​​volledige lichaamstraining te krijgen.

Je kunt elk type cardio-training krijgen die je nodig hebt in het zwembad. Trainingen die weinig of geen invloed hebben op je gewrichten,” verklaart Ian Rose, directeur van aquatics bij East Bank Club in Chicago. “Als je een goede techniek hebt in je zwemslag, kun je veilig alle cardio’s uitvoeren. Dit zonder schade toe te brengen aan je lichaam”, legt hij uit.

Andere oefeningen komen met een lijst met mogelijke negatieve effecten op de lange termijn.”

De lage impact van de sport is één reden waarom veel atleten zich daadwerkelijk wenden tot zwemmen – of aqua-joggen. Vanwege de effectiviteit van de training, missen sporters in feite geen kracht of uithoudingsvermogen die ze in andere sporten zouden krijgen.

“Zwemmen haalt meer uit je belangrijkste spiergroepen  dan andere vormen van cardio-oefeningen. “Met zwemmen train je niet alleen je benen, maar rekruteert ook je bovenlichaam en kern, vooral je lats – de spieren van je middelste rug – en triceps.”  Bepaalde bewegingen zoals dolfijntrappen, fluttertrappen en meer kunnen helpen je kern te versterken. En je longen profiteren ook echt van deze sport. In een studie uit 2016 wordt zelfs opgemerkt dat zwemmers de neiging hebben om sterkere longen te hebben dan andere atleten.

Een totaal pakket van training en voeding

Wil je toch een iets meer dan alleen zwemmen, en een totaal pakket van training en voeding, dan raad ik je de Fit Methode aan, te verkrijgen op Fit.nl

onder boeken en plannen.

Alle benodigde, door de wetenschap onderbouwde, kennis vind je in dit 264+ pagina’s tellende boek in toegankelijke en praktische taal.

Ook kun je op FIT.NL  terecht voor online coaching

Ga samen met jouw personal coach aan de slag voor een fit lichaam!

De Fit Methode, geen dieet, maar een plan dat werkt

* Een boek vol informatie. Stappenplan met alle belangrijke informatie en tips * App, schema's en meer tools voor elke dag. Alles om direct mee aan de slag te gaan * Personal coaching. Alle hulp die jij nodig hebt om je doel te halen